Mopperblog

Ik belde de huisarts voor het maken van een afspraak. Er werd niet opgenomen. Het had me al heel wat moeite gekost om de telefoon op te pakken. Zo vlak na de vakantie ben ik altijd enorm chaotisch, rommelig, ongeconcentreerd en initiatiefloos en bellen is sowieso een taak waar ik al mijn energie (en moed) voor bij elkaar moet schrapen. En toen namen ze dus niet op. Om te janken.

Ik wilde een mopperblog schrijven. Over op de verschrikkelijkste dag van het jaar op Schiphol zitten met je rare hoofd aan het begin van de vakantie, over ’s avonds terugvliegen zodat je ‘nog iets aan je laatste dag hebt’ terwijl ik de hele dag op mieren zit omdat ik dat eigenlijk gewoon heel slecht kan. Over thuiskomen en rust nodig hebben en dat er dan bij de buren verbouwd wordt, in de tuinen verderop gezaagd wordt en door de buurkindjes in de straat geschreeuwd wordt. Over dat de schoonmaakster stopt en ik een nieuwe moet zoeken, maar ook dáár het initiatief niet voor weet te vinden. Over dat het honderddertigduizend graden is buiten en ik het om één of andere reden in Spanje een stuk beter trek dan hier in Nederland. Of over dat ik óók nog eens besloten heb een alcoholvrije maand in te lassen en daar nu al spijt van heb.

Maar weet je wat het is? Ik heb de huisarts uiteindelijk te pakken gekregen, ik heb mijn noise cancelling headphones nog niet opgeborgen na de vakantie, dus die zet ik lekker op vandaag en het voordeel van warm weer is dat ik geen pijnlijke zere-benen-broeken aan hoef. Ik heb nog een lekker boek op standje slechtziend op mijn e-reader staan, ga met een kop koffie in de schaduw op het balkon zitten en ik laat morgen de vriendelijke pubers van de Picnic gewoon weer de boodschappen bezorgen. Ik wilde vijf seconden een mopperblog schrijven en toen verdween die behoefte als sneeuw voor de zon. Zo erg is het allemaal niet.

Ik heb namelijk een fantastische vakantie gehad en ik voel me nu klote omdat ik daarvan moet bijkomen. Dat is niet erg, dat was het waard. Wanneer ik me slecht voel, is het altijd gemakkelijker om te klagen over het leven en de hele santenkraam en relativeren voelt dan als topsport, maar hé: ik ben op vakantie geweest. Ik ben bruin geworden (of nou ja – minder wit), ik heb het enorm naar mijn zin gehad en gelachen tot ik er buikpijn van kreeg. Ik ben weer lekker thuis en ik heb alle tijd om bij te komen. En bovendien is het veel te warm om te mopperen. Ik doe graag stoer en ik krijg dat ingebouwde sarcasme maar niet uitgeschakeld, maar stiekem heb ik echt, écht niets te klagen.

b3333a364007afce7980ce06c11a909b

Advertenties

4 gedachtes over “Mopperblog

 1. Heb jij tijdens vakantie (of misschien vooral daarna) ook last van het feit dat er geen structuur is? Hoe pak jij dat aan? Ik ben aan het eind van de vakantie altijd bekaf en bedenk erna dan pas dat dat leven in het moment ook totaal niet werkt…

  Like

  • Ik ben na een vakantie inderdaad ook total loss. Vooral omdat ik tijdens mijn vakanties altijd volledig los ga en opga in het moment. Ik wil dat niet anders en zou het denk ik ook niet anders kunnen. Ik wil genieten en deal daarna wel met de gevolgen. (dan ga ik nog braaf op tijd naar bed en doe iedere dag mijn middagdutje, maar ik begeef me veel meer onder de mensen en doe veel meer dingen op een dag dan ik normaal gesproken doe. Ik hou er dan gewoon rekening mee dat ik de week na mijn vakantie gewoon af kan schrijven. Ik heb altijd een vakantie nodig om van mijn vakantie bij te komen en dat moet ik maar gewoon accepteren. Dus zorg ik dat ik alles wat ik vooraf kan regelen voor zo’n week (boodschappen bestellen, afspraken afzeggen) geregeld heb en leef vervolgens een week als een kluizenaar. Het is niet anders.

   Liked by 1 persoon

 2. Met een dansend en springend bovenbuurmeisje dat óók nog eens zeer actieve schreeuwende vriendjes heeft, ben ik op zoek naar goede noise cancelling headphones. Welke zijn die van jou?

  Like

  • Die van mij zijn van Harman Kardon. Ik heb geen anderen geprobeerd. Ik vind ze ideaal zolang ik stilzit, maar wanneer ik beweeg gaat de noise cancelling wel wat storen. Wanneer ik zelf muziek op heb staan op de koptelefoon, hoor ik werkelijk niets meer van buiten. Wat in veel situaties echt IDEAAL is! ;)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s